A szex tudományos területén megannyi lenyűgöző, megmosolyogtató és vitatott tényekkel találkozhatunk, melyek még a legtapasztaltabb szexológusokat is vitára bírják.

1. A csókolózás segít “kiszagolni” a megfelelő társat.
Amikor az arcunk közel van a partnerhez, a feromonok biológiai információkat cserélnek arról, hogy megfelelő utódokat fogunk-e nemzeni. A nők tudat alatt előnyben részesítik azoknak a férfiaknak az illatát, akiknek immunrendszere az övéktől eltérő fehérjéket tartalmaz. Nem túl romantikus, de biztonságos mechanizmus.

2. Twitter és Facebook szex után
Német kutatóintézet állítása szerint a 40 évnél fiatalabbak közel 30 százaléka fellép facebook vagy twitter profiljába. Boldogan 🙂

3. Létfontosságú a szex
Az állatoknak is lehet létfontosságú a szex, például a hímek nélkül tartott nőstény vadászmenyétek hosszú hetekig képesek tüzelni, és közben szervezetük teljesen leromlik a magas ösztrogén szinttől. Az oka a furcsa jelenségnek a megnövekedett ösztrogén szint, mivel az aplasztikus anémiát okoz mikor a test nem készít elegendő új vörösvérsejteket.

4. Része az egészséges életmódnak
Az orgazmusok csökkentik a stressz általános velejáróit, a szívroham és az agyvérzés kockázatát valamint a nőknél még a mellrák előfordulásának esélyét is! Tudósok szerint heti háromszori szeretkezéssel felére csökkenthető a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

5. Fájdalomcsillapító hatású
A Journal of Sex Research orvosi szaklapban publikált tanulmány szerint, az orgazmus előtt a szervezetben lévő oxitocin szintje a normális érték ötszörösére nő, így a fájdalomküszöb akár 70 százalékkal is megemelkedhet.

6. A legjövedelmezőbb internetes iparág
2005-ben az iparág bevétele 12 milliárd dollár, 2006-ban már 97 milliárd dollár volt. Az internetes pornó iparág forgalma nagyobb, mint amit a Microsoft, a Google, az Amazon, az eBay és az Apple bonyolít összesen.

7. Kedvezően hat a termékenységre
Ha intenzív érzelmi hatás (például nagyon erős orgazmus) éri az agyalapi mirigyet, egy cikluson belül második ovuláció is bekövetkezhet, ez pedig növeli a teherbeesés esélyét..

8. Növeli a mellek méretét
Bár ez kizárólag az izgalmi állapot időszakára vonatkozik, azért mindenképp előnyös! Szex közben a vérbőség fokozódásával a mell akár huszonöt százalékkal is megduzzadhat, érzékenysége pedig tízszeresére növekedhet.

Szex közben a mell akár huszonöt százalékkal is megduzzadhat
Szex közben a mell akár huszonöt százalékkal is megduzzadhat

9. Megfiatalít
Minden egyes orgazmussal öregedésgátló hormonok szabadulnak fel, amelyek frissen és egészségesen tartják a bőrt, kisimítják az apró ráncokat, javítják az érzékszervek állapotát és antidepresszáns hatásúak.

10. Ellazít, és jó alvást biztosít
A gröningeni holland egyetem tanulmányai szerint az agy un. amygdala része, ami a félelem és aggódásért felel, a nőknél kikapcsol akár a szex teljes időtartama alatt. Így a szeretkezés során felszabaduló endorfin és oxitocin hormonoknak köszönhetően békés nyugalom árad szét a testedben, amiktől könnyebben álomba merülsz.

11. Jó hatással van a pajzsmirigyre
A pajzsmirigy egészségéért az agyalapi mirigy felelős, amelynek működése orgazmus közben a hormonok hatására felélénkül. Így az élvezet tetőfokán az agyalapi mirigy ingere következtében a pajzsmirigy is lubickol a kiegyensúlyozottság érzésében.

12. Orgazmus csoki evés helyett
A csokoládé ugyanazt az összetevőt (feniletilamin) tartalmaz, amit az emberi test szexuális vonzalom vagy szerelem közben bocsát ki és amit felfokozott érzelmi állapotnak érez. A feniletilamin egy természetesen is jelen levő anyag az agyban, mely az öröm-központokat ingerli, ez a csúcsát orgazmus alatt éri el.

13. A stressz a szex ellensége
Ahhoz, hogy egy nő képes legyen eljutni a csúcsra, az agy félelem és aggodalom központja teljesen ki kell, hogy kapcsoljon.

A szex közben felszabaduló hormonok egészségesen tartják a bőrt és kisimítják az apró ráncokat
A szex közben felszabaduló hormonok egészségesen tartják a bőrt és kisimítják az apró ráncokat

14. A nők többet szexelnek
A nők legaktívabb szexuális éveik alatt több mint 3000 alkalommal bújnak össze párjukkal, ez átlagban 20 százalékkal több mint a vele egykorú férfi társaik.

15. Boldogabbá tesz
A szerotonin és a dopamin nevű hormonoknak köszönhető a szeretkezés után érezhető eufória. Ezek doppingolják az agyat és fokozzák a vérkeringést, előidézve a „nagyon jól érzem magam” állapotát.

16. Segíti a fogyókúrát
Egy 2013-as kutatás, amit a quebeci egyetemen végeztek, azt állítja, hogy szex közben is kalóriát égetünk el. 21 18-35 év közötti párt kértek meg arra, hogy mérjék az elégetett kalóriák számát szex és futópados kocogás közben. A férfiak átlagosan 4,2 kalóriát a nők, 3,1 kalóriát égettek el egy perc alatt szex közben.

17. Agyunk határozhatja meg partnereink számát
Egy, a Kaliforniai Egyetemen végzett kutatás szerint agyunk befolyásolja, hogy hány szexuális partnerünk volt, van és lesz. Önkéntesek agyán képalkotó vizsgálatokat végeztek, miközben szexuális tartalmú képeket mutattak nekik. Akiknek a legnagyobb volt az agyi aktivitása, azoknak volt a legtöbb szexuális partnere

18. Hasonló a hasonlót keresi
A National Academy of Science szaklapban megjelent tanulmány szerint egyre inkább olyan párt választunk, akivel nagyon hasonló a DNS állományunk. 825 amerikai párt vizsgáltak meg, akiknél nagyobb egyezést találtak, mint a véletlenszerűen kiválasztott emberek között.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS