Az idős motoros saját maga vette filmre gyorshajtásait egy a sisakjára rögzített kamerával. A felvételek bizonyítékként szolgáltak a tárgyalásán amiken többek között az is látható, hogy több mint 153mph (246km/h) sebességgel motorozik.

A rendőrök még tavaly áprilisban tartoztatták le a 60 éves Robert Hammond-ot az A 24-esen Chichester-ben. Egykerekezett motorjával és 50mph (80km/h) helyett 80mph (128km/h) közlekedett. Ezért félreállították és ekkor kobozták el a sisakkameráját.

A memóriakártyán több mint 150 klip volt, amiken a rendőrség szerint Hammond teljesen figyelmen kívül hagyja a közlekedési szabályokat és kész csoda, hogy senkit nem ért baleset.

Robert Hammond

A feltételeken látszik, hogy Hamond 30mph-es megengedett sebesség helyett 110mph ment lakott területen. Máskor 140mph-al előzött, 153mph csúcssebességet elérve 95mph sebességgel hajtott be lakóövezetbe.

Hamond-ot két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Chichester Királyi Bíróság, illetve szabadlábra helyezése után két évrig nem vezethet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS