2016 április 6.-tól kiutasítják azokat a nem Európai Uniós bevándorlókat akiknek az éves jövedelme nem éri el a 35,000 fontot. A brit Belügyminisztérium rendelete azokra a bevándorlókra vonatkozik, akik 5 évnél tovább munkavállalási vízummal tartózkodnak Nagy Britanniában

Bár ez a rendelet egyenlőre nem érinti a Nagy Britanniában dolgozó magyarokat, azonban fordulatot hozhat ha a britek kilépnek az európai Unióból. Ebben az esetben ugyanis valószínűleg munkavállalási vízumot kellene kérni minden Angliában dolgozó magyarnak.

Az új Tier 2 visa (munkavállalási vízum) kérvényezéséhez a következő feltételeknek kell megfelelnie a pályázónak:

  • munkahelyre ami legalább 20,800 fontot fizet évente
  • 945 fontnak 90 napig elérhetőnek kell lennie a bankszámláján
  • igazolás, hogy a munkahelye szponzorálja az angliai tartózkodását (ami £536 és £1,476 közötti összegbe kerül)
  • 200 fontos egészségbiztosítási pótdíjat kell fizetni
  • Bizonyítvány a megfelelő szintű angol nyelvtudásról

Aki öt évig folyamatosan rendelkezett munkavállalási vízummal, határozatlan idejű tartózkodási engedélyt kérhetett az Egyesült Királyságban.

Ez utóbbi ami április 6.-tól változni fog, áprilistól ahhoz, hogy az EU-n kivüli bevándorlók korlátlan tartózkodási engedélyt kérvényezzenek, az éves keresetüknek el kell érnie, vagy meg kell haladnia a 35,000 fontot.

Kórházi ápolók és az egészségügyi gondozók kivételt képeznek vízum szabályzat szigorítása alól. Őket leszámítva a tanárok és más alacsonyan fizetett közalkalmazotti pozícióban dolgozók érintettek lehetnek.

Kérvényezni lehet a korlátlan tartózkodási engedély abban az esetben is ha valaki több mint tíz évig tartózkodik Angliában. Ebben az esetben ugyanis a brit belügyminisztérium eltekint a jövedelem ellenőrzésétől.

A munkavállalási vízum szigorításával kapcsolatban további információ a kormányzat hivatalos oldalán vagy a bevándorlási hivatal információs vonal kérhető 0300 123 2241.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS