Három szakszervezet jelentett be munkabeszüntetést Január 26. kedd, Február 15. hétfő és 17. szerdára.

A brit Vasúti és tengeri szállítmányozási dolgozók szakszervezete (The National Union of Rail, Maritime and Transport Worker vagy röviden RMT) 24 órás munkabeszüntetésre szólította fel tagjait. Miután nem sikerült megegyezni az éjszakai műszakpótlékról, illetve a további állomásokon dolgozó munkások létszámának csökkentéséről.

A londoni metró vezetősége, létszámemeléssel oldaná meg a metró 24 órás üzemeltetését. Míg a szakszervezetek a már meglévő munkavállalók túlóráztatásával látnák a megoldást.

Mick Cash RMT főtitkár szerint, érthetetlen miért vesznek fel új munkásokat mikor 800 fős leépítést terveznek Február elején.

A brit Vasúti és tengeri szállítmányozási szakszervezet 3 napos sztrájkot hirdet
A brit Vasúti és tengeri szállítmányozási szakszervezet 3 napos sztrájkot hirdet

A szakszervezetek bejelentették, hogy készen állnak a megegyezésre. Azonban Boris Johnson London főpolgármestere, hallani sem akar megállapodásról: A Londoni Metrónak nincs más lehetősége, mint visszautasítani ezeket a felháborító igényeket és más módon megoldani az éjszakai járatok üzemeltetését. Ha a sztrájk bekövetkezik, bérkiesést jelent azoknak a dolgozókat akik nem vennének részt a munkabeszüntetésben, továbbá kellemetlenséget okoz az utazóközönségnek is és semmi nem állíthatja az éjszaki metró tovább fejlesztését. – mondta.

David Leam a London First közlekedési igazgatója szerint: A szakszervezeteknek olyan pénzügyi követeléseik vannak amit egy magán cég sem fogadhat el. Az állam csökkentette a főváros közlekedési támogatását így a szakszervezeteknek el kellene fogadniuk a valóságot.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS