Soha nem volt ilyen magas a dolgozók aránya Egyesült Királyágban mint most. A 74% foglalkoztatottsággal 1971-es rekord dőlt meg most.

George Osborne brit pénzügyminiszter szerint, ez az eredmény fontos mérföldkő a teljes foglalkoztatottság eléréséhez. Munkanélküliség a nagy recesszió előtti szint alá csökkent és. A női munkavállalók száma is magasabb mint bármikor a történelmünkben illetve 130,000-el kevesebb fiatal munkanélküli van az előző évhez képest. – magyarázta Osborne.

Igaz a munkavállalók nagy része nulla órás szerződéssel (zero hours contract) dolgozik. Vagyis az alkalmazottnak nincs garantált óraszáma, fizetett szabadsága és felmondási ideje.

Rekord foglalkoztatáság Nagy Britanniában diagramAz ONS adatai szerint a rendszeres fizetett munkát végzők száma jelenleg 31,3 millió; ez a 16 és 64 év közötti lakosságon belül 73,9 százalékos foglalkoztatottságnak felel meg. Ez a legmagasabb foglalkoztatottsági ráta a brit gazdaságban azóta, hogy az ONS 1971-ben elkezdte a jelenlegivel összehasonlítható módszertan alapján mérni ezt a mutatót.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS