Félsz, hogy izomlázad lesz? Hogy nem bírod sokáig? Ugyan már… Fuss kifogások nélkül!

1. Fuss a barátaiddal, ismerőseiddel együtt
Barátokkal, ismerősökkel együtt futni határozottan jó móka. Kocogás közben marad idő beszélgetni, tapasztalatot cserélni, tanácsokat meghallgatni. Ráadásul motiváló is lehet a partner személye, amennyiben Ő a húzó ember. Az pedig, ha kutyát viszel magaddal, egyesíti a magányos és a társas futás lehetőségét. Egy nagy mozgásigényű kutya hálás örömmel kíséri el a gazdiját, imádni fogja az együttlétnek ezt a formáját, és inspirálni is fog a folytatásra, hogy ne okozz csalódást neki!

2. Válassz egy másik napszakot a futáshoz
Mindig ugyanazon az útvonalon és ugyanabban az időben futni szörnyen unalmas lehet. De ne a helyszínen változtass, hanem a napszakon. Erre nagyszerűek az esték és az éjszakák. London lenyűgözően ki van világítva ilyenkor, a járdák üresek és nincs annyi szelfiző turista a látnivalóknál. Így újra felfedezheted kedvenc londoni útvonalad.

3. Hallgass zenét
A jó ritmusú zenei alap növelheti a sportteljesítményt és az állóképességet, továbbá kikapcsol, elvonja a figyelmet és kitolja a fáradtsági küszöböt. De azért légy óvatos, mert ha városban futsz ahol nagy a tömegközlekedés, akár veszélyforrás is lehet a hangos zenehallgatás.

4. Ne csak fuss
Végezz guggolásokat, hídtartást, hátsó fekvőtámaszt, négyütemű fekvőtámaszt vagy sima fekvőtámaszt. Miután bemelegítettél, ne fuss tovább, hanem 2 percig végezz hídtartást. Ezzel a gyakorlattal megpihenteted a térdeidet és erősíted a tested belső izmait, ami rendkívül fontos a futóknak.

5. Jutalmazd meg magad
Igenis nagydolog túl lenni az első pár kilométeren. Ha a kitűzött elérendő célt teljesítetted, meg is jutalmazhatod magad. Mondjuk a kávádat turbózd fel egy kis karamellöntettel, vagy egyél meg hozzá egy finom csokis muffint. Előre ledolgoztad, szóval tényleg megérdemled!

JOIN THE FUN!Posted by London Midnight Runners on Wednesday, 20 January 2016

A London Midnight Runners egy egyre növekvő közössége a sportolóknak, korosztálytól, nemzetiségtől és háttértől független. Mindez ingyenes, havonta megrendezett éjszakai futás, aminek a vége mindig egy parti. További részletekért keresd fel a Facebook oldalukat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS