Nincs annál frissítőbb és élénkítőbb, mint egy nagy bögre gőzölgő teával indítani a reggelt. Valójában 165 millió csésze tea fogy el naponta. A világ első három legnagyobb teafogyasztó országa: Törökország, Írország és az Egyesült Királyság.

A tea igen egészséges ital, hiszen számos jótékony hatással bír, amiket a kutatások is igazolnak. A tea antioxidáns vegyületekben gazdag, amik az emberi szervezet általános egészségvédő molekulái.

1. Ellazít (fiatalít és formában tart)
Egy nemrégiben készült tanulmány szerint csökkenti a kortizol szintet, mely egy stressz hormon, ami a hasi elhízást és a gyorsabb bőröregedést eredményez.

2. Csökkenti a szívroham és stroke kockázatát
Napi három csésze zöld vagy fekete tea fogyasztása 21 százalékkal csökkenti a stroke és a szívroham kialakulásának esélyét, állítják a Bostoni Egyetem kutatói.

3. Megelőzheti a rák kialakulását
A laboratóriumi vizsgálatok azt mutatják, hogy a zöld tea rákellenes hatású. Néhány klinikai vizsgálat és populációkat figyelő felmérés szerint, nagymértékű fogyasztása védelmet nyújthat a gyomor- és nyelőcsőrák ellen.

5 ok, amiért érdemes minden nap teát inni
5 ok, amiért érdemes minden nap teát inni

4. Elmeélesítő és memórianövelő
Kutatások bizonyítják, hogy a koffein és a L-theanine kombinációja, illetőleg egy természetben előforduló aminosav található a teákban, ami javíthatja a reakcióidőt és a memóriát, miközben növeli a koncentrációs készséget.

5. Csökkenti a koleszterin szintet
Egy tanulmány szerint, a fekete tea fogyasztása segíthet csökkenteni a koleszterinszintet. A kutatásban résztvevő 15 ember 3 héten keresztül, napi 5 adag teát ivott, így 6,5 százalékkal csökkent az összkoleszterinszintjük.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS