A túrázás több mint egy séta a parkban; ez egy szabadtéri kaland. Jót tesz a léleknek és a testnek egyaránt. A hosszú húsvéti hétvége ideális alkalom egy kiránduláshoz a természetben. Íme az 5 leggyakoribb elterjedt mítosz a túrázásról.

Ha meggyőznek az érvek, akkor a cikk végén találod a legjobb 3 ötlethelyszínt a kimozduláshoz.

1. A túrázás nem igazi testmozgás
Ez a legegyszerűbb módja az edzésnek, amit már az idők kezdete óta csinálnak az emberek. Igénybe veszi az izmaidat, különösen, ha változatos terepen mászol. Ráadásul, ha túrabotokat használsz, az eloszlatja a térdedről és a bokádról a súlyt, így a felsőtested is edződik.

2. A túrázás időseknek való
A túrázásban az egyik legjobb dolog, hogy mindenki számára alkalmas. Időseknek, gyerekeknek, tiniknek, szülőknek kis gyerekekkel, és baráti csoportoknak. Egy szórakoztató, barátságos sport, ahol van ideje gondolkodni az embernek barangolás közben.

WP-hiking-iStock_000017040967Small

3. A túrázás túl lassú
Igaz, hogy a túrázás lassabb, mint más sportok, de sokkal gyönyörűbb dolgokat láthatsz. A szemednek van ideje elkalandozni és kisebb részleteket megcsodálni a környezetedben, a madarakat és a pillangókat. Míg kerékpárral túl gyorsan mész ahhoz, hogy észrevedd ezeket a dolgokat. De ha szükséged van a gyorsaságra, úgy is tudsz kirándulni.

4. A túrázás unalmas
A túrázás valójában egy igazi kalandot nyújt. És a kalandok ritkán unalmasak. Nem a megszokott betonúton kell gyalogolj, hanem erdei ösvényeken, gyalogutakon, gránit lejtőkön vagy folyó medrekben. Olyan helyekre juthatsz el, ami nem megközelíthető autóval, kerékpárral vagy hajóval sem.

5. Csak sportos embereknek való
A túrázás gyakran társul csapadékos időjárással, konzerves ételekkel és kempinggel. De nem kell hogy ilyen legyen. A túrázás öröme az, hogy nem kell túlságosan előre tervezned. Megtervezheted az útvonalat kocsmákba, boltokba ebédidőben, és beülhetsz egy szép vidéki pub-ba.

Hová menjünk?
Napi túrák London közelében: Hampstead Heath, Epping Forest, South Downs Way and the Thames Path

Hétvégi túrák az Egyesült Királyságban: Snowdon, the Jurassic Coast in Devon, West Highland Way and the Lake District

Nyaralós túrák külföldön: Trolltunga, Norway; El Chalten in Patagonia, Argentina; the Camino de Santiago, Spain and Sabah Borneo

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS