Mikor hazaérsz egy hosszú munkanap után, de képtelen vagy másra gondolni, csak az e-mailekre és a holnapi prezentációra… Azután lefekszel aludni, de még mindig csak a telefonodat nyomkodod és csak a negatív gondolatokon jár az eszed.

Azonban van pár dolog, ami segíthet ellazulni esténként. Neil Shah, stressz menedzsment szakértő osztja meg tippjeit, hogyan kapcsoljunk ki.
Eszközök kikapcsolása

Kapcsolj ki minden elektronikus eszközt. A TV ne a hálószobában legyen, ez a hely az alvásra való.

Ne használj telefont a hálószobában

A telefont és tabletta hagyd valamelyik másik szobában. Legyünk őszinték… sokunknak első dolga reggel vagy elalvás előtt, hogy ránézzünk a telefonunkra.

Figyelj a légzésre

Lélegezz tudatosan – feküdj háttal a kanapéra és figyeld a légzésed. Lassú belégzés, majd egy másodpercig tartsd bent, aztán lélegezz ki ugyanilyen lassan.

Kerüld a koffeint esténként

Kerülje vagy csökkentse a koffeintartalmú teákat és a kávét az esti órákban, mert nehezítheti az elalvás folyamatát. Miért nem cseréli le egy bögre meleg tejre vagy egy koffeinmentes teára, mielőtt lefekszik aludni?

6 módszer a munka utáni kikapcsoláshoz
6 módszer a munka utáni kikapcsoláshoz
Próbáld ki a jógát

Próbáljon meg egy héten pár jógaórát beiktatni, hogy egyensúlyban legyen a teste és az elméje, így a stressz szintje is csökkenni fog.

Relaxálj

Mély légzés, írás, olvasás, nyugtató zene hallgatás vagy lábmasszázs. A kulcs, hogy megtaláld a számodra legpihentetőbb helyet és tevékenységet, ami segít kikapcsolni, kiadni a feszültséget és a rossz gondolatokat.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS