A Transport for London (TfL) irányítása alá kerül több elővárosi vasúthálózat és  összeolvad a London Overground hálózattal.

A Southeastern lesz első vasúttársaság 2018-ban, majd a South West Trains követi 2019-ben, majd a Southern, Thameslink és á Great Northern 2021-ben kerül a főváros irányítása alá.

A döntést az elővárosi vasúthálózat fejlesztőével indokolták, azonban éppen februárban érnek véget az új Észak-Déli keresztvasút (Crossrail 2) konzultációi. Ha megnézzük a bevonásra került vasút társaságokat jól látszik, hogy mind déli és északi irányból csatlakoznak London közlekedési hálózatához.

A TfL irányítása alá kerülő elővárosi vasúthálózat
A TfL irányítása alá kerülő elővárosi vasúthálózat

Nehéz elképzelni, hogy a főváros olyan fejlesztéseket hajtana végbe ami könnyítené az ezekre a vonalakra nehezedő logisztikai terhet. Ugyanakkor az új beruházás sikerességéhez elengedhetetlen a vasútvonalak összehangolása.

6.5 milliárd fontot költenek a Thameslink programra ami Blackfriars station, Farringdon station, London Bridge station átalakítását és kibővítésérét fedezi. A projektet 2018-ra készül el, közvetlen összeköttetést biztosít Bedford-ot, Peterborough-t a déli parti Brighton-nal.

14.8 millárdot költenek a Crossrail 2 projektre, ami Tottanham Hale-t kötné össze a föld alatt Wimbledon-nal. További 12.7 milliárd fontba kerül a vonal kiterjesztése Cheshunt, Twikenham és Epson perem városok is össze lennének kötve. Az új vonalat 2017-ben kezdik el építeni és 2030-ra készülne el.

A most bejelentet Southeastern, South West Trains, Southern, Thameslink és Great Northern vonalak  korszerűsítésére 1.5 milliárdot költenének. Ez az összeg a szerelvények cseréjét új alkalmazottak felvételét és a menetrend szinkronizálását fedezné.

A beruházás összesen 35,5 milliárd fontba kerül majd, amihez az állam nyújt fedezetet. Illetve  a vasút által elfoglalt de nem hasznosított ingatlanok, építési terültek értékesítésével és az átvet vonalak jegybevételeiből fedezné a főváros.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS