A Loughborough-i Egyetem tanulmánya rávilágít arra, hogy akik rendszeresen edzenek, kevesebbet esznek, mint akik diétáznak.

Az Egyetem kutatói szerint az edzés sokkal hatékonyabb, mint egy diéta, amiben számolod a kalóriákat, hogy mennyit ehetsz. A kísérleti felmérés megvizsgálta, hogy hogyan hat a nők ételhez való viszonyuk testmozgás és korlátolt diéta alatt.

Először 12 nőt kértek meg hogy 8 órán keresztül csak 836 kalóriát egyenek. Ezután meghívták őket egy büfébe, ahol annyit ehettek amennyit akartak, de titokban a kutatók figyelték, hogy mennyit fogyasztottak el.

Ezt követően a szakemberek megkérték a nőket, hogy 90 perc alatt égessék el ugyanazt a mennyiségű kalóriát testmozgással, amit előzőleg megvontak maguktól.Edzés után újra meghívták őket a büfébe, hogy egyenek annyit amennyit akarnak.

Az eredmények kiderül, hogy a nők koplalás után 944 kalóriát fogyasztottak el átlagban, edzés után pedig csak 660-at. Tehát az edzés mennyiségén múlik, hogy menyit fogysz. Egyben az is kiderült, hogy rengeteg önmotiváció szükséges ahhoz, hogy lefogyj, mert fizikailag kell harcolj azért, hogy kevesebbet egyél.

Az edzést vagy a diétát alkalamzod a fogyáshoz?

Szavazás eredményének megtekintése

Loading ... Loading ...

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS