Válságtanácskozást tartott csütörtökön a brit kormány, miután bizonytalanná vált az indiai központú Tata nehézipari csoport több tízezer alkalmazottat foglalkoztató nagy-britanniai acélgyártó üzemeinek sorsa.

A Tata legnagyobb brit üzeme, amely a dél-walesi Port Talbotban működik, a vállalat szerint napi egymillió font (400 millió forint) veszteséggel működik. Több telephelyen összesen 15 ezer embert foglalkoztat, de további 40 ezer további munkahely is veszélybe kerülhet a Tata  üzemeinek beszállító cégeknél.

Az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn a húsvéti szünetét töltő parlament rendkívüli ülésének összehívását követelte, és indítványozta a Tata brit üzletágának államosítását.

A hír azért is különösen kínos, a brit Európai Uniós tagságról népszavazása előtt, mert az indiai székhelyű Tata Steel volt a bevándorlás pártiak fő érve a bevándorlás fontossága mellett.

Az acélipari cégek Brüsszeltől várnák a szigorúbb import szabályokat illetve a dömping vám emelését kérik. Mivel Kína nem tartja be környezetvédelmi és biztonsági feltételeket, így tudják a gyártási költséget alacsonyan tartani.

Ezért az egyre nagyobb mennyiségben érkező olcsó kínai acél behozatala ellen tüntetnek az ágazatban dolgozók 2016 februárjában Brüsszelben. Az unió főterének is nevezett Schuman téren, az Európai Tanács és az Európai Bizottság épülete előtt.

Okok közözött az egyre nagyobb mennyiségben érkező olcsó kínai acél behozatala lehet. A kínai acél behozatala az elmúlt 18 hónapban megduplázódott. Az Eurofer brit
acélipari szövetség szerint a kínai dömping miatt 330 ezer munkahely kerülhet veszélybe.

Az európai acélgyártásban három és fél millió ember dolgozik, 2008 óta több mint 20 százalékuk, 85 ezer ember vesztette el állását. A világ 1,6 milliárd tonnás acéltermelésének felét Kína adja, és tavaly már 112 millió tonna öntvényt exportált. A UK Steel adatai szerint Kína részesedése a négy évvel ezelőtti nulláról 45 százalékra nőtt az európai rebar-piacon.

A brit acélipari vállalatok már 2015-ben egymás után jelentettek be többezres leépítéseket és gyárbezárásokat, rendre arra hivatkozva, hogy nem tudnak versenyezni a dömpingszerűen olcsó kínai acéllal. A Tata is elbocsátott már 1200 alkalmazottat tavaly angliai és skóciai üzemeiből, szintén azzal indokolva a döntést, hogy a világpiacot elárasztó olcsó kínai acél miatt a mélybe zuhantak az árak.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS