Az Auchan október 1-től átfogó bérfejlesztést hajt végre az áruházi munkakörökben. Erre egy év alatt 1,2 milliárd forintnyi forrást szán 2015 októberétől.

Az Auchan 2015. szeptember 18-án egyeztetést kezdeményezett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével. Tárgyalások után bejelentették, hogy átlagosan 10 százalékkal emeli az áruházi dolgozók fizetését.

Sáling József a szervezet elnöke a nyilatkozata szerint:„Az Auchan volt az első a kereskedelmi ágazatban jelen lévő multinacionális vállalatok közül, amely reagált az ágazatban jelenleg tapasztalható alacsony jövedelmekre. Felismerte, hogy annak érdekében, hogy a munkavállalókat meg tudja tartani, elengedhetetlen a bérek rendezése. Ez válasz egyben arra is, hogy a vasárnapi bezárás következtében a munkavállalók jövedelméből kiesett vasárnapi pótlékot hogyan pótolja, és megoldja a szakemberhiányt az áruházakban”

Elképzelhető, hogy ezzel elindul végre a Magyarországi bérek rendezése és nem érdemes lesz Magyarországon élni? Sajnos nem valószínű. Lázár János szerint nem lesznek nyugati bérek. A döntéshozók és “érdeklépviseletek” egymást licitálják felül a kifogásgyártásban, hogy miért ne emeljék a béreket.

Amíg nincs pénze az embereknek, nem fognak beruházni lakást felújítani stb. Magyarán pont az a réteg kaszálja el saját magát akinek égető szüksége lenne egy fizetőképes középosztályra.

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS