Bár a brit alsóház képviselői jóval vehemensebben érvelnek mint magyar kollégáik, a szülők felemlegetése még itt is szokatlan dolog. A meglepő vitát a David Cameron felszólalása alatt Carolyn Harris munkáspárti képviselője közbekiabálása indította el.

A miniszterelnök a kezdő orvosok szerződéses viszonyának rendezéséről beszélt amikor Carolyn Harris közbekiabálása „Kérdezd meg anyukádat”. Cameron nem jött zavarba és azt válaszolta, hogy biztos benne, hogy édesanyja azt felelné, hogy vegyen fel egy szép öltönyt hozzá illő nyakkendővel és énekelje el a nemzeti himnuszt.

Jeremy Corbyn a Munkáspárt vezetője úgy reagált, hogy ha már az anyai tanácsokról beszélünk, az én édesanyám azt tanácsolná, hogy álljak ki az ingyenes, mindenki számára elérhető egészségügyi ellátás mellett. Mivel ez az amiért ő egész életében kiállt mintahogy sokan mások is az ő generációjából.

A pályakezdő orvosok hétvégi bérezéséről folytatott vita közel fél éve tart. A fiatal orvosok számos utcai demonstrációt és sztrájkot tartottak Nagy-Britanniában. Pár nappal korábban David Cameron édesanyja aláírt egy petíciót amiben a gyermek kórházak költségvetésének szigorítása ellen tiltakoznak.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS