Az NHS egyes kórházigazgatói 35 ezer fonttal kereshetnek többet 2016-ban, így a legmagasabb igazgatói fizetések elérik a rekord 340 ezer fontot derült ki a Daily Telegraph “nyomozásából”.

Ez havi 28,300 fontot, azaz 11,78 millió forintot jelent, ami még a londoni versenyszférában sem elhanyagolható – de különösen nem a közszférában, ahol ezeket a nagyvonalú béreket az adófizetők állják.

A konzervatív párt kampányában megígérte, hogy a legmagasabb beosztású NHS-vezetők fizetését be fogja fagyasztani. Ennek ellenére a jelenlegi béremelés több mint kétszáz felső-vezetőt érint.

Páciens-érdekvédelmi csoportok botrányosnak tartják ezt akkor, amikor az NHS fennállása legnagyobb pénzügyi válságát éli át. Vagyonkezelőinek háromnegyede deficites, és az össz-veszteség márciusra körülbelül 2,2 milliárd fontra rúg majd.

Janet Davies, a Royal College of Nursing vezetője, „mélységesen demoralizálónak” nevezte a béremeléseket, mivel egyes esetekben az emelés meghaladja némely esetben egy nővér teljes évi fizetését.

A képzett nővéreket jelenleg lasszóval fogják Nagy-Britanniában, miközben az évek óta keveset kereső nővérek folyamatosan csak azt hallják, nem jut pénz béremelésre.

Publikálva a magyarkroki.com jóváhagyásával.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS