Charlie Hebdo évfordulóján robbanómellényes férfit lőttek le PárizsbanA robbanómellényes férfi késsel a kezében megpróbált betörni a Goutte d’Or kerületi rendőrkapitányságra.

A szemtanúk beszámolója szerint hentes késsel hadonászott és azt kiabálta, hogy „Allah akbar”. A Le Pariseien beszámolója szerint megtámadta az ajtónál álló két rendőrt, akik közül az egyiket meg is sebesítette.

A férfi ruhája kidudorodott, kabátja alól drótok álltak ki. Így holtestét bomba kereső robottal, majd bombakereső kutyával vizsgálták meg, azonban robbanószer nem volt a mellényben. A férfinél az Iszlám Állam terror szervezet zászlaját ábrázoló papírt találtak.

Az elkövetőt Sallah Ali néven azonosították, marokkói születésű volt. Korábban lopás miatt ítélték el Franciaországban. Goutte d’Or kerületben bevándorlók élnek, többségük afrikai származású.

Felfüggesztették a közlekedést a környéket érintő metróvonalakon a támadás után, az iskolákból nem engedték ki a szabadba a gyerekeket. A boltokat bezárták.

A támadást a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni merénylet első évfordulójára időzítették.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS