A New York-i üzletember az ITV csütörtök reggeli ‘Good Morning Britain’ műsorában adott interjút Piers Morgan-nak. Trump szerint a bitek a az Unió bevándorlási politikája miatt fognak kilépni az EU-ból.

Donald Trump a republikánus elnökjelöltséget ambicionáló milliárdos üzletember szerint, őrület ami az Európai Unióban történik. Emberek szivárognak be mindenfelé az unió területére. Ezért, bár ő személy szerint nem támogatja britek kilépését, mégis az uniós bevándorlás miatt a brit választók többsége a BREXIT-et támogatja majd.

Trump szintén csütörtökön, blog bejegyzésében a NATO-t is bírálta. Mint írja, az észak-atlanti szövetség idejét múlt, mihaszna szervezet, amely túl sokba kerül az Egyesült Államoknak. A NATO változtatásokra szorul, hogy egyáltalán képes legyen megküzdeni a terrorizmussal.

Úgy véli, hogy Washington túl sokat fizet a katonai szervezet költségvetésébe, ezért azt javasolja, hogy tárgyalják újra a katonai szervezet alapszerződését. Csütörtöki blogbejegyzésében Trump gyorsan emlékeztetett arra is: amikor nemrégiben azt állította, hogy Brüsszel pokoli hely, éles bírálatok érték őt a sajtóban. “Pedig mennyire igazam volt!” – fogalmazott most.

A NATO-ra vonatkozó álláspontját egyébként az elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton és Ted Cruz is bírálta a héten. A demokrata Clinton szerdán, a kaliforniai Palo Altóban, a  Stanford Egyetemen mondott beszédében tért ki rá, kijelentve, hogy a NATO az egyik legjobb befektetése Amerikának.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS