Több millió dollárt fektetett be a Duolingo, ingyenes nyelvoktató alkalmazásba a Google befektetési alapja, a Google Capital – közölte az applikáció fejlesztője az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az összegből a Duolingo platformját még inkább felhasználóbaráttá, személyesebbé és hatékonyabbá fejlesztik, valamint az alkalmazás tovább terjedhet az oktatási intézményekben is.

Az applikációt több mint 100 millió – ezen belül is 620 ezer magyar – felhasználó töltötte le világszerte, az iskolák számára elérhető felületen pedig több mint 100 ezer tanár regisztrált, egyesek a nyelvkönyveket helyettesítették a rendszerrel, mások az alkalmazás teljes tanmenetét használják.

Duolingo ingyenes Google nyelvoktató alkalmazás

A Duolingo mobil-alapú, egyénhez alkalmazkodó és játékos felülettel rendelkezik, a vállalat mesterséges intelligenciával foglalkozó csapata minden felhasználói kattintást részletesen elemez, az adatokat pedig arra használják fel, hogy kifejezetten egyénre szabott, adaptív nyelvkurzusokat hozzanak létre.

A cég korábbi tájékoztatása szerint crowdsourcing modellen keresztül teremti elő a működéséhez szükséges forrásokat. Miután egy felhasználó megtanulta például az ételek megnevezését, lefordíthat egy menüt. Ezeket a fordításokat a cég továbbértékesíti nagy, nemzetközi médiavállalatok számára. A Duolingo első ilyen jellegű ügyfelei között volt a CNN és a BuzzFeed amerikai hírportál.

A Duolingo rendszerébe itt lehet regisztrálni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS