Dover fehér sziklái Anglia tradicionális kapuját képezik, a szigetország itt van a legközelebb a kontinentális Európához. A csatorna itt a legkeskenyebb, a part túloldalán álló francia kikötőváros Calais, csupán 34 km-re van Dovertől.

Az úgynevezett Shakespeare-szikla az abszolút legközelebbi pont Európához, ahonnan átlátni a kontinensre ami fordítva is igaz, tiszta időben Calais-ból jól láthatók Dover sziklái. A mintegy 110 méter magas sziklaformáció elsősorban mészkő tartalmának köszönheti a színét, amelyet még jobban kiemelnek a fekete kovakövet tartalmazó rétegek.

Az időjárás viszontagságainak kitett sziklák évente 1 cm-t veszítenek azonban a szélükből, sőt olykor előfordul, hogy futballpálya méretű darabok zuhannak le belőle, aminek következtében a szigetország lassan távolodik Európától. Úgy tűnhet, hogy itt életnek nyoma sincs, valójában azonban sokrétű állat- és növényvilág telepedett meg az apró kis kiszögelléseken, több madárfaj fészkel a sziklákon, köztük a sirályhojsza és a csüllő kolóniái.

Londonból Dover nagyon egyszerűen elérhető vonattal, az út mindössze úgy hozzávetőleg 1,5 óra: London St. Pancras vonat állomás – Dover Priory vasút állomás. A következő linken a környéken való sétákhoz kaptok segítséget, ha kiválasztottátok a legmegfelelőbbet, térképet is letölthettek hozzá: www.walkinginkent.co.uk

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS