Az évnek ebben a szakában mindenki a szabadba vágyik, bár sokan csak az első parkig jutnak. Aki ennél egy kicsit kalandvágyóbb az fantasztikusan gyönyörű helyekre lelhet akár csak egy rövidke, egy napos kirándulás keretében is.

Ezen lenyűgöző helyek közé tartozik a Mayfield Levander Field is amely egy több mint 10 éves családi tulajdonban álló levendula mező London közelében. London Waterloo állomástól csak 1.5 órányira található ez a 25 hektáros levendula tenger, mely minden évben június elején kitárja kapuit a látogatók előtt és egészen július, augusztus folyamán látogatható, míg a növények virágoznak.

Valójában ez a családi birtok két helyszínen is látogatható, az egyik a Mayfield Lavender Farm, Café and Shop a Croydon Lane-en (SM7 3BE), mely június 1-től szeptember 15-ig tart nyitva. Ez tulajdonképpen maga a levendula mező, ide a legjobb talán június utolsó hete és augusztus eleje között érkezni, ugyanis ebben az időszakban tart a virágzás. Ilyenkor a farm minden nap nyitva tart, de a pontos nyitvatartási időket érdemes majd a következő linken ellenőrizni, látogatás előtt: www.mayfieldlavender.com

A másik helyszín a levendula föld kis boltja, a Mayfield Lavender Nursery&Shop a Reigate Road 139 szám alatt, Epsomban (KT17 3DW). Ez a boltocska egész évben nyitva van, itt alkalmunk lehet a rengeteg levendulából készült termék között válogatni, melyekről érdemes tudni, hogy mind bio termékek, elvégre maga a levendula föld is egy meglehetősen természetbarát ültetvény.

Az utazáshoz a következő útvonalat ajánljuk:
London Waterloo vonatállomás – vonattal Epsomba – Epsomból a 166-os busz West Croydon felé.

Érdemes megjegyezni, hogy a kis farm bolt és maga a levendula föld is ugyanazon a busz útvonalon található, ha az ’Oaks Park’ nevű megállónál szállunk le a levendulákhoz jutunk, míg a boltocskához a ’Driftbridge’ nevű megállót érdemes keresni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS