A férfi besétált egy zsúfolt Newcastle-under-Lyme-i Boots üzletbe és átvágta saját torkát a többi vásárló szeme láttára.

Az ötvenéves férfi alig pár perccel nyitás után lépett be az üzletbe. Egy szemtanú szerint metadont kért, de miután elutasították egy botorvpengét vett elő és átvágta a saját torkát.

A metadon egy szintetikus, a heroinnál lényegesen hosszabb hatástartamú ópiát, amelyet gyakran használnak a heroinelvonásnál. A pácienst először átállítják metadonra, majd a dózis fokozatos csökkentésével a szert teljesen elvonják. Ilyen körülmények között az elvonási tünetek jóval kevésbé viharosak.

A megfelelő metadondózisoknak azonban önmagukban is jelentős élvezeti értékük van, ezért gyakran előfordul, hogy a heroinisták átszoknak a metadonra, ami igaz, hogy kevesebb komplikációval jár (különösen, ha az állam gondoskodik a metadon utánpótlásáról), de gyakorlatilag ugyanolyan függőség.

A mentők és a rendőrség szinte azonnal a helyszínre értek de már nem tudták megmenti az életét. A rendőrség a tanúk meghallgatása után nem gyilkosságként kezeli az ügyet.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS