Ez igazi magyar történt, mivel az 54 éves magyar kamionos ki akarta kerülni a fizetőkaput, mert a cég nem adott neki pénzt útdíjra, amit ő nem tudott kifizetni.

Cannock Városi Bírósági meghallgatásán a magyar sofőr védőügyvédje szerint a főnökeinek is a vádlottak padján lenne a helye, mert a cég nem figyelmeztette a sofőrt a fizetőkapukra. Védencének 30 éve van jogosítványa és teherautót több mint 10 éve vezet, három gyermeke van és ő az egyetlen kereső a családban.

A tárgyaláson lejátszották az autópályák biztonsági kameráinak felvételeit, amin látható volt, hogy a kamion visszafordul a fizetőkapuk előtt, majdnem összeütközik egy másik teherautóval. Ismét megfordul, majd megpróbál kihajtani az autópályáról. Mikor észrevette, hogy rossz irányba halad ismét megfordult és ekkor állította meg a rendőrség 1:30 perckor.

Az ügyész Maggie Meakin szerint a sofőr bár büntetlen előéletű, mégis több súlyosbító tényezőtől nem lehet eltekinteni, ilyen például, hogy nehéz gépjárművel hajtotta végre a veszélyes manővert és mindezt este. Ezért a bírság bűnösnek találta közúti veszélyeztetés miatt ezért 20 hetes börtönbüntetésre ítélték, melynek végrehajtását 1 évre felfüggesztették, illetve 18 hónapig eltiltották a vezetéstől.

Nem ez az első eset, hogy magyar kamionsofőrt ítéltek el Angliában, 2012-ben K. Pál erősen ittas állapotban, a forgalommal szemben haladt az M6-os autópályán. 50 éves magyar kamionsofőrre akkor az ügyben eljáró birminghami koronabíróság nyolc hónap szabadságvesztést rótt ki.

A rendőrség pénteki részletes ismertetése szerint K. Pál 2012 július 7-én, este fél 11 előtt néhány perccel hajtott fel a Birminghamhez közeli Hilton Park országúti pihenőhelyről az M6-os autópályára, ám az ellenkező irányú felhajtóra tévedt, és tíz mérföldet (16 km-t) tett meg a menetiránnyal szemben haladva.Haladási irányát tekintve ugyanis a magyar sofőr a jobb oldali útpályán indult el, így a bal oldali brit közlekedési rend alapján a forgalommal ellentétes irányban vezetett.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS