Eltűnnek a meztelen női képek a Playboy-ból 2016 tavaszától. A kérvényt vezetőszerkesztője, Cory Jones terjesztette elő a lap alapítójának, Hugh Hefner-nek. Az indoklások között az szerepelt, hogy a meztelenség ma már nem provokatív. Legalábbis nem úgy, mint az ötvenes éveben Marilyn Monroe-val debütáló playboy volt.

A Playboy értékelése szerint manapság már nem számít kuriózumnak egy ruhátlan nő fotója, hiszen a mindenki számára hozzáférhető internet tele van ilyesmivel, így inkább megmaradnak a provokatív pózokban fotózott nőknél, akik azonban már nem lesznek teljesen meztelenek a képeken.

A magazint, mely először 1953-ban Marilyn Monroe-val a címlapján jelent meg, 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomtatták, jelenleg azonban mindössze 800 ezer példányban fogy. A lapot az idők során sokan támadták: a jobboldali politikai erők a meztelen fotók miatt, a baloldalról a feministák pedig amiatt, hogy a magazin szexuális tárgyakká alacsonyítja a nőket.

Bódi Sylvi a Playboy 2014 októberi számában
Bódi Sylvi a Playboy 2014 októberi számában

A magazin története során gondot fordított arra, hogy neves írók szerepeljenek a szerzői között: Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley írásai is megjelentek lapjain elégedettséggel töltve el azokat a férfiakat, akik váltig állították, hogy nem csak a meztelen fotók miatt veszik az újságot.

A magazin most egy alapos fazonírozáson esik majd át, és utána a márciusi szám már ruhában pózoló nőkkel jelenhet meg a jelen tervek szerint. Az még vita tárgya, hogy megtartsák-e a kétoldalas, kivehető posztert. Ami viszont biztos, hogy a szexrovatot nő fogja vezetni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS