Samet a Morecambe Bay Közösségi Általános Iskola diákjai indították a útra egy héliummal töltött lufival és az erre erősített speciális kamerával.

A plüsskutya űrhajója, légömbje a 15 mérföldre földtől kidurrant, az ezt követő zuhanás közben a játék kedvenc leszakadt a kameráról. A kamera sokáig közvetítette Sam utazását, de a Föld légkörét átlépve hamarosan elromlottak a műszerek. Így azóta sem tudni, hogy a légballon kipukkanása után mi lett Sam sorsa.

Az iskola igazgatója, Siobahn Collingwood jelentette be a diákoknak a szomorú hírt – mint mondta, teljes csönd és döbbenet fogadta Sam eltűnését. A gyerekek szülei egy Facebook-oldal létrehozásával is segíteni próbálták a keresést, valamint többen jutalmat is felajánlottak a megtalálónak.

Bár a plüsskutya még mindig nincs meg, a nyomkövetőt és a kamerát is megtalálták, majdnem 80 kilométerre a kilövési ponttól. A SentIntoSpace.com munkatársa, Chris Rose szerint Sam a kamera 65-80 kilométeres körzetében lehet valahol – Rose segítette szaktudásával a gyerekek kísérletét.

Sam másodpercenként hat métert haladt, és amikor kipukkant a lufija, éppen 25 kilométerre volt a Földtől.

 Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS