New Yorkban több mint félméteres hó hullott, a keleti parti nagyvárosok elcsendesedtek és elnéptelenedtek.

New York állam kormányzója helyi idő szerint szombaton reggel rendkívüli állapotot hirdetett az egész állam területére és New York város polgármestere délután fél háromtól betiltott minden forgalmat a város utcáin, felfüggesztette a tömegközlekedést és lezáratta a manhattani hidakat, a nagyváros szinte teljesen elnéptelenedett.

A New York-i polgármester elrendelte a tömegközlekedés felfüggesztését, az állam kormányzója pedig szükségállapotot hirdetett ki
A New York-i polgármester elrendelte a tömegközlekedés felfüggesztését, az állam kormányzója pedig szükségállapotot hirdetett ki

Aki megszegi a polgármester rendelkezéseit – például autót vezet – letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat.

A városban szombaton három ember halt meg az utcán a hidegben, jóllehet a város vezetői felszólították a hajléktalanokat, hogy keressenek menedéket átmeneti szállásokon. A színházak és az éttermek eleget tettek Bill de Blasio polgármester kérésének, s estére elmaradtak az előadások, valamint bezártak az éttermek is a híres Broadway-n és környékén is.

Közben a légitársaságok is egymás után jelentik be járataik törlését: szombaton estére már tízezer-kétszáz járatot töröltek, hétfőn reggelig a térség egyik nagy légikikötője sem fogad járatokat.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS