70,000 ember kerülhet ki az állami nyugdíj rendszerből az április 6. életbelépő nyugdíjrendszer változása miatt. 50,000 nő és 20,000 férfi nem jogosult állami nyugdíjra.

Az új jogszabály szerint ugyanis legalább 10 évig kell járulékot befizetni (National Insurance Contributions, NICs) ahhoz, hogy valaki állami nyugdíjban részesüljön. Az új állami nyugdíj 155,55 font lesz hetente ez a 1953 április 6. után született nőkre és az 1951 Április 6. után született férfiakra vonatkozik.

Age UK nevű jótékonysági szervezet igazgatója Caroline Abrahams támogatja az egyszerűbb és igazságosabb nyugdíjrendszert, azonban aggodalmát fejezte ki az 50-es, 60-as éveiben élőkkel, különösen a nőkkel kapcsolatban, akiknek nincs folyamatos NI hozzájárulása.

Department for Work and Pensions szóvivője szerint az új rendszer sokkal átláthatóbb és biztosabb alapot teremt azoknak akik megtakarítanak a nyugdíjas éveikre. Azok akik nem érték el az állami nyugdíjhoz elegendő évet, Pension Creditet kérvényezhetnek, ami kiegészíti az egyéb jövedelmüket.

A fenti videó röviden összefoglalja az Angliában bevezetett új nyugdíjformákat. Ezek lehetnek állam, munkahelyi vagy magán nyugdíjak. A munkáltató által biztosított nyugdíj megtakarítás opcionális, vagyis a munkáltató dönti el, hogy felajánlja e ezt a munkavállalónak.

Lényege az lenne, hogy a munkáltató és a munkavállaló is kevesebb adót fizet az államnak. Azonban az alacsony bérért foglakoztatott dolgozóknak nem fogják felajánlani a munkáltatók mivel az adómegtakarításuk elenyésző lenne.

A harmadik a magán nyugdíj előtakarékosság itt is adókedvezményben részesül a befizető, azonban kis jövedelemnél ez sem jelent könnyebbséget.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS