A tömeg VICE cimű online újság felhívására gyűlt össze a brit miniszterelnök  rezidenciája előtt, akik David Cameron lemondását követelik a panamai offshore-botrány miatt.

A tüntetők hangot akarnak adni dühüknek, mert ha ezt nem tetszik meg, esély sincs arra, hogy a dolgok javuljanak és az Egyesült Királyság továbbra is az adóelkerülő cégek fellegvára lesz. A tömegben többen trópusi fejdíszeket vagy ruhát viseltek ezzel utalva a trópusi adóparadicsomra.

Az ügy, bár minden jóérzésű embert felháborít, mégsem jöhetett volna rosszabbkor, mint az Európai Uniós tagság népszavazása előtt. Mivel Cameron volt a húzó személyiség a tagság mellett érvelők táborában, ha ő hiteltelenné válik akkor az egész kampány kártyavárként omlik össze.

David Cameron nem sokkal korábban bejelentette, hogy a teljes átláthatóság érdekében évekre visszamenőleg nyilvánosságra hozza adóbevallásainak erre az ügyre vonatkozó részleteit. Azonban még így is kérdéses, hogy az eladás után szerzett 30,000 fontos nyereség után adózott e.

Cameron népszerűsége az elmúlt heti események miatt hároméves mélypontra süllyedt, a YouGov által megkérdezett választók csupán 34 százaléka elégedett a miniszterelnök munkájával. Cameron népszerűségének zuhanásával arányosan nő a Munkáspárt vezetőjének Jeremy Corbyn népszerűsége.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS