Shabir Ahmed(63) 22 éves börtönbútétesre ítélték gyermekprostitúcióért és 30 rendbeli gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakért.

Pakisztáni származású brit állampolgárt első alkalommal 2012 májusában 19 éves börtön büntetésre ítélte a liverpooli bíróság, majd 2012 júliusában 22 évre ítélték gyermek prostitúcióért és erőszakért.

Ahmed bár 14 éves kora óta angol állampolgár, azonban a bűncselekmények súlya miatt Theresa May brit belügyminiszter visszavonta az állampolgárságát és elrendelte a kitoloncolási eljárás megindítását.

Shabir Ahmed(63) a rochdalei pedofil bűnbanda vezetője
Shabir Ahmed(63) a rochdalei pedofil bűnbanda vezetője

A 63 éves muszlim férfi az Emberi Jogok Európai Bíróságának nyújtotta be a fellebbezését azzal az indoklással, hogy az ellene folyó eljárást pusztán rasszista indíttatású. Bírósági meghallgatásán elmondta, hogy ez része annak a lejárató kampánynak ahol a muszlimokat bűnbaknak állítják be gyermekmolesztálási ügyekben.

Shabir Ahmed a rochdalei pedofil bűnbanda vezetője volt, a nyomozás során 47 fiatal korú lány ellen követtek el erőszakot. A banda tagja akik közül nyolc Pakisztánból, egy pedig Afganisztánból származott- összesen 77 év börtönbüntetésre ítélték nemi erőszak, nemi erőszakban való bűnrészesség, kiskorúval történő szexuális közösülés, szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett erőszakos nemi közösülés és emberkereskedelem vádjával.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS