Szombaton ismét szélsőjobboldali szervezetek szerveznek tüntetést Doverben, előzőleg január végén volt hasonló megmozdulás. Ahogy arról beszámoltunk, a bevándorlás ellenes tűntök összecsaptak a baloldali szervezetek aktivistáival.

A Global Justice Now nevű baloldali szervezet a tüntetést megelőző napon hatalmas fényüzenetet vetített Dover ikonikus fehér szikláira ‘Refugees Welcome’ azaz üdvözöljük a menekülteket.

Nick Dearden, a Global Justice Now nevű szervezet igazgatója szerint, a nacionalisták megmozdulásairól nagy viszhangja van médiában. Azonban Nagy Britanniában számtalan szervezet és csoport dolgozik a menekültek megsegítésén. A fényüzenet egy olyan Nagy Britannia képét mutatja be ami az szolidaritásra és az együttérzésre épít.

A szélsőjobboldali tüntetésre 500 tüntetőt várnak, akik a brit kormány menekült programja ellen szerveznek megmozdulást. 2015 szeptemberétől a brit kormány szervezetten áttelepíti a szír menekülteket libanoni és jordániai menekülttáborokból.

David Cameron brit miniszterelnök szeptember elején jelentette be, hogy Nagy-Britannia a jelenlegi parlamenti ciklus végéig, vagyis 2020 májusáig húszezer szíriai menekültet telepít át Nagy-Britanniába.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS