A Metronom ingatlanfejlesztő Újpesten, a főváros IV. kerületben 17 emeletes lakóházakat épít, ezek teraszát a Milánóban már létező, úgynevezett vertikális erdő mintájára alakítja ki.

A teraszokon durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fák lesznek a tervek szerint, a többlet terhelés miatt a teraszok teherbírása speciális lesz. A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldja meg a vízellátást. A kertészeti munkákat ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenni a lakásokon.

A teljes méretüket öt év alatt, tehát 2023-ra elérő fák vízellátása természetesen a lakóktól független automatikus öntözőrendszerrel történik majd, a kertészeti munkákat pedig ipari alpinistákra bízzák.

A Metrodom Panorama lakónegyedet az újpesti Szent István tér és a Duna közé tervezik az egykori bőrgyár területén található üres telken. Az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be.

A tervek szerint öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék a végleges formájukat – írta a magyarepitok.hu.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS