A kiszállító robotot teszteltek a zsúfolt London Eye közelében. Az önvezérlő, kerekeken guruló “dobozokat” 3,000 órás tesztelését kezdte meg a Starship Technologies nevű vállalat.

Az automata robotok gyártására specializálódott céget két Skype alapító tag Ahti Heinla és Janus Friis hozta létre. A találmánnyal kisebb helyi üzletek számára lehet érdekes, például pékségek vagy sarki vegyeskereskedések. Mivel a kiszállítási költségek leredukálódnának 1-2 fontra.

A drón akkumulátora két óráig képes meghajtani az egységet, így a kiszállítási pont legfeljebb 30 percre lehet a kiindulástól számítva. A robotot GPS és 3G jelekkel, és egy fedélzeti szoftver gondoskodik az akadályok érzékeléséről.

A hatkerekű robot legfeljebb 6km/h sebességre képes, külön vezérelt kerekeinek köszönhetően kisebb járdákra is képes “felkúszni”. A tároló egység zárva van a kiszállítás ideje alatt és csak a címzett tudja kinyitni azt egy okos-telefonra írt alkalmazás segítségével.

A robotot megrongálni kívánó vandálok arcát a drónon elhelyezett 9 kamera rögzítheti, illetve hangszóró és mikrofon is figyelmeztetheti őket a rögzítés tényére.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS