Több mint három órán keresztül elérhetetlenek voltak csütörtökön a BBC internetes szolgáltatásai, köztük a hírportál és az iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felület is – közölte a brit közszolgálati médiatársaság.

A BBC szervereit a kora reggeli órákban úgynevezett túlterheléses (DDoS) támadás érte – tudatta a társaság a szolgáltatások helyreállítását követően. A látogatók csak egy Error 500 – Internal Error hibaüzenetet láthattak a böngészőben az internetes tartalom helyett.

Az ilyen támadás lényege, hogy az elkövető nagyszámú, rendszerint vírussal fertőzött számítógépről indított adatlekéréssel túlterheli a célba vett szolgáltató számítógéprendszerét, megakadályozva a kérdéses weboldal elérését mások számára.

A látogatók csak egy Error 500 - Internal Error hibaüzenetet láthattak a böngészőben
A látogatók csak egy Error 500 – Internal Error hibaüzenetet láthattak a böngészőben

A comScore internetanalízissel foglalkozó vállalat felmérései szerint Nagy-Britanniában a BBC internetes oldalai a legsűrűbben látogatottak közé tartoznak a Google és a Facebook közösségi oldalt követően.

A támadás csak az online felületet érintette, a BBC televíziós hírszolgáltatása és rádiós élőadásai zavartalanul működtek.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS