Robbanás történt kedden délután az Oxfordshire megyei Didcotban található erőműben. Egy ember meghalt, három ember eltűnt a romok alatt és három embert súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak.

A rendőrség szerint a robbanás helyi idő szerint délután 4 óra körül történt. Az erőmű már régóta bontás alatt állt. Most is a robbantási szakemberek dolgoztak a helyszínen. Azonban ez a robbanás váratlan, nem tervezett detonáció volt, aminek a következtében egy többszintes épület egy oldala leomlott.

Dave Etheridge Oxfordshire megyei tűzoltó parancsnok nyilatkozata szerint, a műszereik nem érzékeltek életjeleket a romok alatt. Így félő, hogy azt rossz hírt kell közölniük az eltűnt személyek családjaival, hogy szeretteik meghaltak a romok alatt.

A Didcot egy szén és gáz tüzelésű erőmű volt, 1970-ben nyitották meg, hát hőtornya volt amelyből hármat a tavalyi év folyamán irányított robbantással lebontottak. A maradék három torony és az épületek robbantási előkészületei zajlottak mielőtt a baleset történt.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS