A közvetlenül az elveszített elnökválasztás után mondott beszéde óta először jelent meg és mondott beszédet a nyilvánosság előtt Hillary Clinton szerdán.

A demokraták volt elnökjelöltje Washingtonban, a Gyermekvédelmi Alap nevű, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezet rendezvényén mondott beszédet. A későbbi first lady és külügyminiszter fiatal ügyvédként – évtizedekkel ezelőtt – ennél a szervezetnél kezdte jogi karrierjét, s most életműdíjat vett át az alapítványtól.

Beszédében Clinton elsősorban a gyermekvédelemről szólt, de röviden kitért a választási vereségre is. “Tudom, hogy önök között sokan mélyen elkeseredettek a választási eredmények miatt, én is az vagyok, elmondani sem tudom, mennyire” – fogalmazott.

S elmondta azt is, hogy nagyon nehezére esett megjelenni a nyilvánosság előtt. “A múlt héten volt néhány napom, amikor nem vágytam másra, mint hogy egyszerűen csak összegömbölyödjem egy jó könyvvel a kezemben vagy a kutyáinkkal az oldalamon” – osztotta meg a vereség utáni hangulatát.

Kitért arra, hogy a választási eredmények “nagyon mély megosztottságot” tártak fel az Egyesült Államok lakosságán belül. Arra biztatta hallgatóságát, hogy emelkedjenek felül a vereség feletti döbbeneten és harcoljanak az értékeikért, soha ne adják fel a küzdelmet.

“Amerika megéri a fáradságot. Gyermekeink megérik a fáradságot. Higgyünk az országunkban, harcoljunk az értékeinkért és soha, de soha ne adjuk fel” – mondta a tanácskozás résztvevőinek.

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS