A rendőrségi becslések szerint, mintegy 20,000 biciklit lopnak el Londonban, azonban a London Cycling Campaign becslése szerint az eltulajdonított kerékpárok száma megközelíti a 70,000-et.

Ezért a Transport for London bejelentett, hogy több tízezer biztonságos biciklitárolót létesítenek szerte Londonban. Az első ilyen bicikli-tároló 2018-ban a Waterloo-i állomáson fog megnyílni, ami 5,000 kerékpárt tud egyszerre tárolni.

Az is része a TfL terveinek, hogy biztonságos utakat és tárolókat, hozzanak létre. Ezzel is mimnél több embert motiválva a kerékpáros közlekedésre. A kerékpárosok üdvözlik ezt a intézkedés, szerintük jó lenne biztonságos helyen tárolni a bicikliket, és ilyen létesítmények nélkül ez lehetetlen.

A londoni kerékpártároló látványterve
A londoni kerékpártároló látványterve

A Trasport for London szintén bejelentette, két kisebb biciklitároló építését, a North Greenwich és a Hounslow West állomások közelében. A nyitás ebben a hónapban várható. 350 és 190 kerékpárt tudnak tárolni, a helyet pedig biztonsági kamerák figyelik. Hasonló tárolók építését tervezik a közeljövőben Abbey Wood, a Romford, a Tottenham Hale és a Barking állomások közelében.

A TfL egy új honlapot is népszerűsít, ahol a már elérhető kerepártarolókat kereshetünk vagy az új bicikli tároló létesítési pontot javasolhatunk a londoni közlekedési vállalatnak: www.urbancycleparking.org.uk.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS