Nem számol be hitelesen a menekültválságról a két német országos közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Der Spiegelnek.

A német hírmagazin szombati – digitális formátumban péntek este kiadott – számában közölt interjúban a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke kifejtette: „kihegyezve a dolgot úgy mondanám, hogy ha nem lennének élő adások, akkor nemigen lennének a való életet bemutató tartalmak” az ARD és a ZDF programjában.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártjának elnöke az interjúban – amelyben ismét bírálta a kancellár menekültpolitikáját és nemzeti intézkedéseket sürgetett a menekülthullám csillapítására – úgy vélte, a közszolgálati televíziókban túl gyakran fordul elő, hogy az alkotók személyes meggyőződése alapján készülnek a tudósítások.

Hozzátette, hogy a ZDF már kénytelen volt önkritikát gyakorolni a Kölnben szilveszterkor történt bűncselekményekről szóló tudósításai miatt, az ARD pedig közölte, hogy helytálló az a megállapítás, miszerint aránytalanul sok menekülő nőről és gyerekről mutattak be felvételeket.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS