BBC bejelentette, hogy Matt LeBlanc lesz Chris Evans társ műsorvezetője a megújuló Top Gear-nek. Az új részeket májusban mutatják a BBC 2-es csatornáján.

Matt LeBlanc vagyis Joey a Jóbarátokból lesz az első nem brit, a műsor 39 éves történetében. Az amerikai színész nagy meglepetést okozott a brit rajongóknak. David Coultharddal kezdve több más brit hírességet tippeltek Chris Evans mellé. Azt azonban senki nem várta, hogy a brit közszolgálati tévé egyik csúcsműsorát külföldi vezeti majd.

Matt LeBlanc pedig nem csak személyisége miatt tűnik nagy fogásnak, hanem az amerikai piacon sem kell bemutatni senkinek. A Top Gear pedig az amerikai piacot is meghódítaná, és egy tengerentúli színésszel még több nézőhöz lehet a show-hoz átcsábítani.

LeBlanc eddig kétszer szerepelt a Top Gearben és mondhatni általános megdöbbenésre elképesztően ment, show-ba meghívott hírességek közül ő érte le a legjobb időeredményt a versenypályán a műsor történetében.

A Top Geart tavaly márciusban állították le miután a műsorvezető Jeremy Clarkson orrba vágta a program egyik producerét. A műsorvezető azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában. Clarkson a 36 éves Oisin Tymon produceren töltötte ki dühét, olyan erővel, hogy Tymon kórházi ellátásra szorult.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS