Rory Stewart, környezetvédelmi miniszter új adóval illetné meg az elvihető, műanyag kávéscsészéket, ugyanis hatalmas problémának tartja, hogy Angliában, 400 pohárból csak egyet hasznosítanak újra. Ennek ellenére több tízezret gyártanak le, mégis a legtöbb a kukában köt ki.

A eldobható plasztik poharak kérdését Rob Marris munkáspárti képviselő tette fel, hozta fel a parlamentben. Amire a környezetvédelmi miniszter egy új adójavaslattal ált elő. Mr Stewart válaszában kiemelte, hogy a műanyag zacskók adó sikeressége után ideje ezt a problémát is komolyan venni.

Rob Marris munkáspárti képviselő az üléstermen kívül úgy nyilatkozott, hogy bár kielégítő választ kapott de nem hiszi, hogy egy 5p vagy 10p többlet adó megoldaná a problémát. Ugyanis ha a kávé ára £1.90-ről £1.95-re emelkedik még nem készteti az embereket, arra, hogy a saját bögréjükkel menjenek kávézni.

Véleménye szerint sokkal inkább technológiai megoldásra lenne szükség ami a poharak összetételét változtatja meg, s így könnyeben lesznek újrahasznosíthatók. Vagy az újrahasznosítási technológiát kellene újragondolnunk – nyilatkozta Mr Rob Marris.

A kérdés az után került a felszínre, hogy a Starbucks, Costa, Caffè Nero és a Pret a Manger kávéházakról kiderült, bár a műanyag poharaikon szerepel a környezetbarát termék felirat, azok egy része mégsem újrahasznosítható.

Sikeres lesz a kávéspohár adó?

Loading ... Loading ...

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS