Közeleg Karácsony és ez akkor is így van ha esetleg még nem lepett meg bennünket az ünnepi hangulat. Ha más nem is, de az egyre-másra feltűnő karácsonyi vásárok biztosan emlékeztetnek minket a jeles napok közeledtére.

Vannak azonban az Egyesült Királyságnak olyan részei is ahol a megszokottól eltérően készülődnek, például egy igazi időutaással ahogyan azt a dél-shropshirei Ludlowban is teszik. A városkának mindössze 11 000 lakosa van, ám Shropshire-ben még egy ilyen aprócska település is számíthat a legnagyobbnak.

Sőt mi több található itt egy középkori kastélyrom is, mely 1461-ben került a korona fennhatósága alá és ott is maradt az elkövetkező 350 évre, mígnem Powis grófjának tulajdonába került aki azután megnyitotta azt a nagyközönség számára is.

Ma már tradíciónak számít, hogy a kastély körül minden novemberben megrendezik a középkori hagyományokat idéző karácsonyi forgatagot, mely ebben ez évben pont erre a hétvégére esik, azaz november 26-27-re, szombatra és vasárnapra.

Több mint 100 standon találhatunk majd mindenféle történelmi ajándéktárgyakat, egyedi, kézzel készült ajándékokat, ételt és italt de a szórakozásról egyéb, hagyományosnak mondott úton is gondoskodnak a szervezők, lesz itt ugyanis karácsonyi kórus, színház, középkori harcbemutató, udvari bolondok, zsonglőrök, bábjáték, mesemondók, kézművesség, hatalmas bábok valamint zene és tánc!

A következő oldalon minden lényeges információt megtaláltok a középkori sokadalommal kapcsolatban: www.ludlowmedievalchristmas.co.uk/

Nyitvatartás: Szombat: 10.00 – 21.00 Vasárnap 10.00 – 16.00
Belépőjegy megvásárlása

Londonból rendkívül egyszerűen, kb. 3 órás vonatozás után elérhető Ludlow az alábbi útvonalon: London Paddington vasútállomás vagy London Euston vasútállomás – Ludlow

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS