Sir Michael Wilshaw az oktatási szabványok hívatlanak (Ofsted) vezetőjének nyilatkozata szerint, leminősítik azokat az iskolákat ahol a tanárok kendővel fedik el az arcukat.

Az új irányelv szerint a kendővel elfedett arc meggátolja a tanárokat és a dákokat a megfelelő kommunikációban. Azok az iskolák akik nem követik az előírást, “nem megfelelő” minősítést kapnak.

„Aggódom, hogy az iskolaigazgatókon komoly nyomás lesz majd a helyi közösségek részéről amennyiben megpróbálják betartatni az új szabályzatot. Biztosítom iskolavezetőket, hogy a hivatalunk minden támogatást megad nekik az új irányelv betartásához.” – mondta Sir Wilshaw

Sir Michael Wilshaw leminősítik azokat az iskolákat ahol a tanárok kendővel fedik el az arcukat
Sir Michael Wilshaw: leminősítik azokat az iskolákat ahol a tanárok kendővel fedik el az arcukat

„Ugyanakkor közöltem az ellenőreimmel, hogy azok az igazgatók akik megakadályozzák a tanárokat és diákokat a hatékony kommunikációban, tanításban. Helyezzenek kilátásba “nem megfelelő” besorolást az adott intézménynek.”

Az oktatási államtitkár Nicky Morgan múlt heti nyilatkozata szerint, az iskolák döntik el milyen egyenruha-szabályzatot hoznak. Azonban bizonyos vannak bizonyos követelmények, különösen a tanárokkal szemben, akik kis gyerekeket oktatnak írni, olvasni. A gyerekeknek nagyon fontos látni a tanár száját, arckifejezéseit, hogy megértsék mit oktatnak nekik.


Helyes döntést visszaszorítani a teljes arcot elfedő kendőt az oktatásból?

Szavazás eredményének megtekintése

Loading ... Loading ...

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS