A brit statisztikai hivatal, az Office for National Statistics (ONS) elemzése szerint 2050-re a főváros lakossága elérhet a 13 millió főt, ami 50% emelkedést jelent a jelenlegi 8,7 milliós népességgel szemben.

Ha jelenleg növekedési trend változatlan marad, a következő harminc évben a brit fővárosban élők száma 5 millió fővel növekedhet, és 2050-re elérheti a 13 millió főt. Moszkván kívül jelenleg nincs olyan európai város, amely 9 milliónál több lakóval bírna.

A statisztikai hivatal szerint Londonba legalább annyian érkeznek külföldről mint ahányan elköltöznek a fővárosból. Így a növekedés nagyobb részét az elhalálozások számát meghaladó születésszám eredményezi.

A közel-keleti  bevándorló családok esetében nagyobb a családalapítási kedv, így a migránsok közvetve is hozzájárulnak a népességnövekedéshez. Három Londonban született gyermek közül kettőnek legalább az egyik szülője külföldön született.

Beszédes statisztika, hogy a Londonban született fiúgyermekek leggyakrabban Muhammad nevet kapják. Országos viszonylatban az Oliver név a listavezető, a Muhammad csak a 14. helyen áll.

Ez nem csak hatalmas infrastrukturális terhet jelent hanem, gazdasági veszélyeket is rejt. Mivel a muszlim közösségben a legnagyobb a munkanélküliek aránya és a magas gyermekszám miatt a leginkább rászorulnak a kormány segélyrendszerére.

A fenti videóban a muszlimok hátrányos megkülönböztetéséről számolnak be. A riport szerint egy muszlim férfinak 76% kisebb eséllyel kap mint mint egy keresztény férfi. Az okok között a hátrányos megkülönböztetést és negatív propagandát említik.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS