Vajon mi is lehetne jobb mint egy nagy piros busz felső emeletén az első sorban ülve felfedezni Londont – mindezt £1.50-ért, miközben a többi erre szakosodott turista busz £25 körüli összegért segítene rajtunk. Londonban ugyanis van néhány kimagaslóan kellemes járat, mely érdeklődési körünknek megfelelően, megmutatja nekünk a várost.

Film kedvelőknek – busz 24:

Ez a járat 1912 óta szeli London utcáit, az egyik legrégebbi változatlan vonal. Több híres filmes helyszín mellett is elhalad, mint pl. a Battersea Power Station (Battersea erőmű), Parlament, Trafalgar tér, melyek mindegyike szerepelt a 28 nappal később című filmben vagy Chalk Farm ahol az ikonikus Gyalog galoppot forgatták, valamint több jelenetet is az Omen című filmhez.

Az eleganciát kedvelőknek – busz 74:

Ezen a vonalon London finomabb környékeit utazhatjuk körbe, úgy mint a Baker Street-et, a legdragabb szallodáknak helyet adó Park Lane-t vagy Knightsbridge-t ahol a Harrod’s áruház található. De ez a busz visz West Brompton-ba is, ahol London egyik legszebb temetőjében érdemes egy kis csendes sétát tenni.

Az ősi London kedvelőinek – busz 100:

A vonal a római kori romok mellől indul Tower Gateway-nél és egy rövidebb kitérő után szinte végig követi a régi fal maradványait egészen Moorgate-ig. Útközben leugorhatunk a Museum of London-nál (ahova a belépő ingyenes), majd tehetünk egy rövid sétát a Szent Pál Székesegyházig.

A londoni parkok kedvelőinek – busz 274:

Ha az időjárás szép, a város egyik legszebb busz útja a 274-esé, mely Angel-től a Caledonian Road-on és Camden Town-on át egészen Primrose Hill-ig közlekedik. A busz elhalad csatornák sőt még a Londoni Állatkert mellett is, de számtalan más parkot is érint, a Hyde Parkról nem is beszélve.

A legrégibb városi útvonal – busz 205:

Ez a vonal volt a legelső busz útvonal Londonban, története még 1829-ben kezdődött, amikor a vonalon járó omnibuszt még lovak vontatták. Paddington-ban érdemes buszra szállni, majd át a Marylebone Road-on Angel-ig majd Brick Lane-ig, ahol érdemes egy helyi bagelt (bécsi kiflit) keresni majd sétálni egyet az ódon részeken.

Publikálva az Idegenvezetés London jóváhagyásával

NINCS HOZZÁSZÓLÁS