Továbbra is a berlin-spandaui menekültszálláson él, és alig változott a helyzete annak a férfinak, aki múlt szeptemberben Angela Merkel német kancellárral szelfizett, s a kép bejárta a világsajtót – derüli ki a Ciceró nevű magazinban csütörtökön megjelent interjúból. Merkelért azonban még mindig rajong.

A férfit Sákir Kedidának hívják, Irakból menekült el. A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet által üldözött jazidi közösséghez tartozik. Otthon földműves volt, most földönfutó. Felesége és öt gyereke várja a családegyesítést, hogy újra együtt lehessenek, immár Németországban.

Sákir mindörökre új otthont teremtene a népének Németországban
Sákir mindörökre új otthont teremtene a népének Németországban

Az interjúban Kedida kijelenti: Angela Merkel a jazidik védőszentje, aki új otthont teremtett népének Németországban, nem csak rövid időre, hanem mindörökre.

Szeptemberben több párt is bírálta a kancellárt a fénykép miatt, mondván: az ilyen képek erősítik a menekültáradatot, amit Angela Merkel azzal utasított vissza, hogy, ha bocsánatot kell kérni azért, ha valaki vészhelyzetben barátságos arcát mutatja, akkor az nem az ő országa.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS