Sztrájk javaslatot nyújtott be az előttünk álló hétvégére a brit Vasúti és tengeri szállítmányozási szakszervezet (RMT). A sztrájkot az állomásokon üzemelő jegyirodák bezárása miatt hirdették ki.

Ha a munkabeszüntetési javaslatot elfogadja a Londoni Tömegközlekedési Vállalat (TfL) akkor zárva lesznek egyes metró állomások. A metró szerelvények azonban ugyanúgy közlekednek minden vonalon.

Ezúttal a jegyárusító helyek bezárása és az állomások személyzeti létszámának csökkentése miatt hívja sztrájkba a tagjait az RMT. A szimpátia tüntetés nem engedélyezett Nagy Britanniában így más szakszervezeti tagok vagy a mozdony vezetők nem csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez.

Ebből adódóan lesznek állomások amik nyitva lesznek, vagy hamarabb bezárnak mint máskor. Azonban az is erősen elképzelhető, hogy megállapodnak a felek a hétvége előtt. A javasolt munkabeszüntetés menete a következő lenne:

  • Február 6. Szombat: egyes metróállomások a szokottnál korábban bezárhatnak
  • Február 7. Vasárnap: lesznek metróállomások amik nem egész nap zárva lesznek és lesznek állomások amik később nyitnak vagy korábban zárnak be
  • Február 8. Hétfő: lesznek metróállomások amik nem egész nap zárva lesznek és lesznek állomások amik később nyitnak vagy korábban zárnak be

Február 9. keddren minden metróvonalon a szokásos menetrend szerint közlekednek a metrók. A TfL metró pótló buszokkal készül és ara kéri az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a metróvonalak státuszáról.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS