Mi lehetett az oka, hogy London rendkívül befolyásos és népszerű konzervatív párti polgármestere, Boris Johnson hivatalosan a kilépést pártoló kampányhoz csatlakozott?

Boris Johnson 2008 májusától tölti be London polgármesterének szerepét, 2001 és 2008 között az Oxfordshire megyei Henley konzervatív párti parlamenti képviselője volt, ezt megelőzően a The Daily Telegraphs brüsszeli tudósítója volt.

Írásaival már akkor is erős befolyással bírt a konzervatív párt euroszeptikus képviselői között és ezek az cikkek hozták meg neki a népszerűséget amiért David Cameron kulturális miniszteri pozícióba emelte. Írásai sajátságos humorral bírtak, bírálói gyakran vádolták tisztességtelenséggel vagy homofóbiával azonban népszerűsége így is töretlen maradt.

2015-ben az észak-nyugat londoni Uxbridge és South Ruislip képviselőjévé választották ekkor bejelentett, hogy nem indul a London 2016-os polgármester választáson.

Az euroszkeptikus politika már korábban is bejött neki, így nem meglepő, hogy most is ezzel próbál minél nagyobb népszerűséget és ezzel magasabb pozíciót kiharcolni a konzervatív párton belül.

Ha sikerül neki, és Nagy Britannia kilép az Európai Unióból az olyan népszerűséget hozhat neki amivel elsodorhatja az így vesztes oldalon álló David Cameront és megszerezheti a konzervatív párt vezetését és ezzel együtt a miniszterelnöki pocizót.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS