A párizsi Goutte d’Or kerületi rendőrkapitányságnál csütörtökön lelőtt késelő, egy nyugat-németországi menekültszálláson élt.

A rendőrség házkutatást tartott szombaton az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Recklinghausen településén lévő menekültszálláson. Ahol tájékoztatás szerint a házkutatás során nem találtak újabb lehetséges támadásokra utaló nyomokat. A német rendőrség közlése szerint az ügyben szorosan együttműködik a francia hatóságokkal.

Németországi menekültszálláson élt a párizsi merénylő
Németországi menekültszálláson élt a párizsi merénylő

A merénylő csütörtökön henteskéssel a kezében megrohanta egy párizsi rendőrkapitányságnál az épület előtt álló rendőröket, és azt kiabálta, hogy „Allahu akbar” (Allah a legnagyobb), mire a rendőrök azonnal agyonlőtték. A férfi ruházata alatt egy robbanómellény utánzatát viselte, és a nála lévő papír egy Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam közel-keleti dzsihadista szervezet vezérének tett hűségnyilatkozatot is tartalmazott. Az írás azt állította, hogy bosszút akar állni a Szíria elleni támadásokért.

A férfit a rendőrség előbb egy korábbi ügy kapcsán marokkóiként, míg később ismerősei elmondása alapján tunéziaiként azonosították.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS