Az ITV Good Morning Britain reggeli műsorában elismerte, hogy “hiba” volt azzal kampányolni, hogy az EU tagság heti 350 millió fontjába kerül briteknek. Szerinte soha nem állította, hogy ennyibe kerül az uniós tagság, így azt sem tudja garantálni, hogy ez a pénz az NHS-hez kerül.

Amikor a riporter szóvá tette, hogy ez a 350 millió fontos költség nagy szerepet kapott a tagság elleni propagandában, és megkérdezte, hogy szerinte ez nem volt hiba?
Farage azt válaszolta, hogy 10 milliárd fontba került az unió a brit adófizetőknek minden évben, ami ezek után felszabadul, szabadon elkölthető lesz az oktatásban vagy az egészségügyben.

A UKIP vezetője szerint a 350 milliós költséget a LEAVE kampány használta fel hibásan és nem ő. A riporternő ezt követően megkérdezte, hogy mi mást nem tud még garantálni annak a 17 millió embernek akik a kilépés mellett tették le a voksukat?

Farage azt válaszolta, hogy azt tudja garantálni, hogy újra egy “normális” ország leszünk, saját törvényhozással és eldönthetjük kivel kötünk üzletet a világ többi pontján, talán újra felvesszük a kapcsolatot a korábbi brit gyarmatokkal (Kanada, Ausztrália, Új Zéland).

Megnyugtatta a tagság mellett szavazókat is, akik (szerinte) a gazdasági boszorkányüldözéstől való félelmükben szavaztak a bent maradásra. Éppen most szakítottunk egy összeomló félben lévő birodalommal, azonban a XXI. században élünk ahol globális kereskedelem van és a világ most már a mi asztalunk.

Nigel Farage, korábban már kijelentette, hogy ez a népszavazás nem a pennyikről szól, most az ország függetlensége a tét. Az, hogy milyen gazdasági következményei lehettek a kampány során mindig elhárította és ijesztgetéssel vádolta azokat akik az elszakadás veszélyeire hívták volna fel a figyelmet.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS