Újfent nagyapai örömök elé néz az idei elnökválasztások legtöbb vitát kiváltott jelöltje. Ivanka lebabázott. Fiú! Donald Trump nem sokkal korábban „nem biztonságos helynek” nevezte Angliát, miközben a brüsszeli robbantásokról és a terrorellenes küzdelem további állomásairól nyilatkozott.

Az építési vállalkozó leánya, Ivanka Trump és veje, Jared Kushner harmadik gyermeküknek örvendhettek. A kisfiú a Theodore nevet kapta. A 34 éves mama azt írta az interneten: „Hihetetlenül áldottnak érezzük magunkat Jareddel, hogy bejelenthetjük Theodore James Kushner megérkezését.” Maga Trump is üdvözölte a jövevényt felesége és családtagjai nevében.

Trump a kampány során nem egy alkalommal célzott Ivanka terhességére. Ivanka, aki apja példáját követve maga is az üzleti világban boldogul, a második gyerek abból a háromból, akik Trump első házasságából születtek. A leány kiáll apja mellett a kampányban – még ha némileg vonakodik is ettől. „Nos, én a lánya vagyok”, nyilatkozta ezzel kapcsolatban a Town and Country magazinnak még decemberben. „Politikai minőségemben én nem mondok neki ellent. Ez az ő kampánya. Nem érzem úgy, mintha ez az én szerepköröm lenne. De kihívást jelentenék apám számára mint gyermek. Ezt csinálják a gyerekek.”

Donald Trump egy nappal nyolcadik unokája megszületése előtt úgy nyilatkozott: Nagy-Britannia és Európa többé nem biztonságos helyek. „Nem hiszem, hogy Európa biztonságos hely”, mondta az ABC-nek. „Nem, nem hiszem. Azt gondolom, rengeteg a probléma Európában, és azok igen-igen súlyosak. Ha megnézi az ember Brüsszelt, ha megnézzük azt, ahogy ők a dolgokhoz hozzáállnak, vagy ha megnézzük Párizst, vagy sok más helyet, nem, ezek nem biztonságosak.”

A republikánus jelöltségért küzdő Trump utalt arra, hogy Nagy-Britanniát is azon országok közé sorolja, amelyek gyengék és nem képesek arra, hogy megvédjék önmagukat. Trump szerint Európának „nagyon-nagyon súlyos” problémái vannak, ha a terrorral kell megküzdeni, és az eddigieknél hatékonyabban érvényt kell szereznie a saját törvényeinek. „A szabad világ nagy része meggyengült.”

Trump nyilatkozatával egy időben a brüsszeli rohamrendőrség vízágyúkkal oszlatta fel az iszlamista terror ellen tüntető szélsőjobboldali belgákat, akik náci karlendítéssel provokálták a múlt heti robbantásos merényletek áldozataira összegyűltek között lévő muzulmán nőket.

Trump nem most először félti Angliát. Decemberben nagy felzúdulást keltett állítása, miszerint Londonban a rendőrök életüket féltve már be sem merészkednek egyes no-go-zone-okba.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS