Valószínűleg azt sem hitte sem ő, sem sokan mások a 2008-as előválasztásokon, hogy az Egyesült Államoknak szironybőrű elnöke lesz.

Obama még mindig bízik az amerikai emberekben, abban, hogy rájönnek, Donald Trump nem a legmegfelelőbb az amerikai elnöki posztra. Trump támogatottsága rendkívül látványos tempóban növekszik, mióta bejelentette indulását a republikánus előválasztásokon.

Jelenleg ő vezeti a már-már komikusan tizenhét főt számláló republikánus mezőnyt 20 százalékos támogatottsággal, ezzel maga mögött hagyva George W. Bush korábbi amerikai elnök öccsét Jeb Busht.

Trump vonzereje a republikánusok körében mutatja, hogy mennyire kiéhezettek a választók egy meg nem alkuvó és eredeti figurára, aki megkérdőjelezi a politikai rendszert. Népszerűsége részben a politikus helyett üzletember mivoltának és privát vagyonának is köszönhető.

Barack Obama szerint egy elnök nem engedheti meg magának, hogy temperamentumos legyen és olykor olyanokkal is egyezséget kell kötni, akiket nem szívlel. „Az elnöki feladat megköveteli, hogy tárgyalni tudjon más nemzetek képviselőivel, képes legyen együttműködni a világ vezetőivel.

Donald Trump bóknak veszi, amit Obama mondott, majd hozzátette: Obama igazán pocsék munkát végzett elnökként. „Nagy szerencséd volt, hogy a múltkor nem indultam, mert akkor csak egyciklusú elnökséged lett volna” – üzente vissza Trump.

Az NBC News legújabb felmérése szerint a szavazók 56 százaléka gondolja úgy, hogy Trump jó lenne elnöknek.

Szerinted ki nyeri a 2016-os amerikai elnökválasztást?

Szavazás eredményének megtekintése

Loading ... Loading ...

NINCS HOZZÁSZÓLÁS