Oroszország előre be nem jelentett hadgyakorlatot kezdett hétfőn hajnalban a déli katonai körzetben, hogy ellenőrizze csapatainak harci és védelmi képességét az esetleges terrortámadások és más típusú “kihívások” esetén.

A hadgyakorlat célja, hogy terrortámadások és más kihívások esetére ellenőrizze a csapatok harci képességeit. A déli katonai körzet az észak-kaukázusi térséget, az Ukrajnával határos orosz területeket és a Krím félszigetet foglalja magában, valamint három katonai támaszpontot Dél-Oszétiában, Abháziában és Örményországban.

Szergej Sojgu védelmi miniszter elmondta: ezzel a hadgyakorlattal ellenőrizni akarják, hogy a hadsereg miként képes végrehajtani a terrorizmus elleni harccal összefüggő harci feladatokat, válaszolni a terrorista támadásokra vagy természeti csapásokra. Ugyancsak tesztelik a különféle egységek manőverezési képességét a katonai átcsoportosítások során. Kipróbálják a légierő és a légvédelmi erők reakcióképességét a fontos katonai létesítmények és kormányzati intézmények elleni támadások esetén.

Vlagyimir Putyin elnök – aki egyben a hadsereg főparancsnoka – utasítására az ország délnyugati részén helyi idő szerint hajnali öt órakor harci készültségbe helyezték az orosz csapatok jelentős részét, így a légierő és a katonai légi szállítás egységeit.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS